1037 Budapest,

Szépvölgyi út 113.

+36 30 242 0434

Hétfőtől-péntekig 9-18 között

Hétköznap: 9-18 óráig

Hétvégén irodánk zárva tart

Kártérítés jog

Kártérítés jog

Irodánk teljeskörű jogi segítséget nyújt munkabaleset, közlekedési (közúti) baleset, gyalogos gázolás folytán bekövetkezett személyi sérülések , vagy halálos balesetek és egyéb kártérítések iránt indult eljárásokban. A kártérítési jog célja a jogellenesen okozott kár megtérítése, amely lehet elmaradt haszon, vagyonban bekövetkezett értékcsökkenés, vagy akár személyes sérelem. A kártérítés célja az eredeti állapot helyre állítása, vagyis az olyan állapot előidézése, mintha a kár be sem következett volna. Maradandó –személyi sérülés esetén- természetesen az eredeti állapotot nem lehet visszaállítani, azonban lehetőség van az egészségkárosodás mértékével azonos kártérítésre.

Fontos, hogy a kár bekövetkezését követően minden dokumentációt (orvosi, rendőrségi iratok, számlák, blokkok, bizonylatok stb.) gondosan megőrizzünk. Kártérítési ügyekben javasolt jogi segítség igénybevétele a gyors, hatékony és a lehető legnagyobb kártérítési díj megtérülése érdekében.

Peres és peren kívüli jogi képviselet

A kártérítési peres eljárások jellemzőn hosszú ideig, akár évekig is eltarthatnak, ami jelentős költségekkel járnak, mint pl. illeték, szakértői és egyéb peres eljárást érintő díjak. 

Irodánk elsődleges célja minden esetben a peren kívüli eljárásban történő egyezség megkötése, így ennek köszönhetően ügyfelünk a lehető leghamarabb jut a jogos kártérítési összeghez, továbbá az ügyfél pénztárcáját is kíméljük a peres eljárás költségeitől. 

Forduljon hozzánk bizalommal az alábbi kártérítési ügyeket érintően:


  • személyi sérüléssel és halálesettel járó kártérítés
  • személyiségi jogi ügyek
  • munkaügyi kártérítések
  • szerződésszegéssel okozott károk
  • szerződésen kívüli károkozás